Parketvloeren en houten vloeren behandelen met hardwaxolie

Wilt u uw parketvloer of houten vloer extra beschermen tegen vocht en vuil en iets meer glans geven? MP Schuurtechniek behandelt uw vloer vakkundig met hardwaxolie.

Parketvloer olien: de meest gebruikte afwerkmethode

Hardwaxolie is een combinatie van wax en olie. Een behandeling met hardwaxolie – na het schuren en polijsten van uw parketvloer of houten vloer – zorgt voor een zijdematte en warme uitstraling. Hardwax is een product dat met het hout meewerkt. Het wordt in twee lagen aangebracht. De eerste laag impregneert de houtporiën, de tweede laag zorgt voor extra bescherming tegen vocht, vuil en vlekken. Hardwaxolie is er in twee verschillende glansgradaties: zijdemat en mat. Hardwaxolie met een zijdematte glans oogt meer als een lakvloer, terwijl hardwaxolie met een matte glans meer de uitstraling van een geoliede vloer heeft.

Stap 1

MP Schuurtechniek zorgt er eerst voor dat uw vloer stofvrij, egaal en droog is, waarna de behandeling met hardwaxolie start. U kunt kiezen uit ongeveer dertig kleuren en twee verschillende glansgradaties: zijdemat en mat. De lak wordt in twee lagen aangebracht en biedt extra bescherming tegen vuil, vocht en vlekken.

Keuze uit vele kleuren hardwaxolie

Hardwaxolie is verkrijgbaar in ongeveer dertig verschillende kleuren. U kunt de kleur van de afwerklaag helemaal afstemmen op uw smaak en interieurinrichting. Na de behandeling met hardwaxolie blijft de nerf van het hout gedeeltelijk zichtbaar. Dit geeft uw vloer een robuust en landelijk karakter. Als uw hardwaxvloer een- à tweemaal per jaar in de was wordt gezet, behoudt het zijn mooie uitstraling en goede bescherming. De met hardwaxolie behandelde vloer kan lokaal worden bijgewerkt. De bijgewerkte vloerdelen blijven aanvankelijk zichtbaar, maar dit kleur- en glansverschil verdwijnt na verloop van tijd.

Stap 2

Een met hardwaxolie afgewerkte vloer heeft een droogtijd van ongeveer 24 uur. De vloer kan pas worden belopen als de olie geheel is opgedroogd. De na afwerking nog gedeeltelijk zichtbare nerf geeft de vloer een landelijk karakter. Met een- a tweemaal per jaar een was-onderhoudsbeurt blijft uw vloer goed beschermd en mooi van uitstraling.

Waarom mijn parketvloer of houten vloer hardwaxoliën?

  • Voor een natuurlijke, warme en landelijke uitstraling
  • Extra bescherming tegen vocht, vuil en vlekken
  • Verschillende glansgradaties voor extra glans
  • Als u een andere vloerkleur wilt, passend bij uw interieur
  • Verlenging van de levensduur van uw parketvloer of houten vloer

Wilt u uw parketvloer laten schuren en behandelen met hardwax olie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Wilt u meer informatie of advies over parketvloer schuren? Bel gerust op naar onderstaand nummer.

Offerte aanvragen 06 – 54 34 05 17

Call Now Button