Parketvloeren en houten vloeren olien

Houd uw parketvloer of houten vloer in goede conditie. MP Schuurtechniek zorgt na het schuren en polijsten van uw vloer voor een beschermende olielaag die uw vloer weer laat stralen.

Parketvloer olien: de meest gebruikte afwerkmethode

U wilt natuurlijk jarenlang van uw duurzame parketvloer of houten vloer genieten. Dat vraagt regelmatig onderhoud en indien noodzakelijk een grondige vloerrenovatie. MP Schuurtechniek biedt een totaaloplossing met het schuren en polijsten van uw geliefde vloer en een vloerbehandeling met een natuurlijke afwerking. Een behandeling met olie is de meest favoriete afwerkmethode. Olie zorgt voor een matte, mooie en warme uitstraling van uw vloer. De olie trekt diep in het hout, waarbij de houtporien goed worden afgesloten. De olielaag biedt maximale bescherming tegen vocht en vuil.

Stap 1

MP Schuurtechniek zorgt er eerst voor dat uw vloer stofvrij, egaal en droog is, waarna het olien begint. U heeft bij de afwerking van uw vloer de keuze uit meer dan dertig oliekleuren. De olie trekt diep in het hout en zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling en maximale bescherming tegen vuil en vocht.

Olien in uw favoriete kleur

Een geoliede vloer is ideaal als u van een matte, natuurlijke en landelijke uitstraling houdt. Er zijn minstens dertig kleuren olie beschikbaar, zodat u de kleur naadloos kunt afstemmen op uw wensen en interieur. Een parketvloer of houten vloer met olieafwerking is eenvoudig te onderhouden met een onderhoudsolie. De onderhoudsolie moet periodiek worden aangebracht op plekken waar veel gelopen wordt, zoals de inloop, de looppaden en de keuken. Een geoliede vloer is uitstekend lokaal te onderhouden en bij te werken, zonder dat er kleur- of glansverschil optreedt.

Stap 2

Sommige houttypes hebben een extra olielaag nodig. Parketvloeren en houten vloeren die met olie zijn afgewerkt, dienen meestal 24 uur tot soms 36 uur te drogen. De vloer kan pas worden belopen als de olie geheel is opgedroogd. De geoliede vloer vraagt periodiek onderhoud met een onderhoudsolie, specifiek op plekken waar veel wordt gelopen.

Waarom mijn parketvloer of houten vloer olien?

  • Voor een matte, natuurlijke en landelijke uitstraling
  • Ter bescherming tegen vocht en vuil
  • Voor het wegwerken van krasjes, deukjes, kleur- of glansverschillen
  • Als u een andere kleur wilt, passend bij uw interieur
  • Een onderhoudsvriendelijke vloer met een lange levensduur

Wilt u dat wij uw parketvloer of houten vloer olien?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Wilt u meer informatie of advies over parketvloer schuren? Bel gerust op naar onderstaand nummer.

Offerte aanvragen 06 – 54 34 05 17

Call Now Button